Школа по мери детета

 

Архиве
Превентивне активности за спречавање ширења инфекције
- Редовно прање руку, након употребе тоалета, пре и после одмора, пре и након узимања хране..
- Не додиривати очи, уста и нос неопраним рукама,
- Не размењивати храну и не користити исте чаше и флашице за воду,
- Употребљене папирне марамице и убрусе редовно одлагати у корпе за отпатке,
- Коришћење гелова за суво прање руку када није могуће опрати руке сапуном,
- Одложити прославе и дружења,
- Редовно одржавање личне хигијене.
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ БУДУЋИХ ПРВАКА

Упис деце у први разред основне школе, који традиционално почиње 1. априла, ове године ће, због актуелне ситуације и ванредног стања, почети касније и одвијаће се по новој процедури у складу са дописом Министарства просвете, науке и технолошког развоја број: 610-00-00297/2020-07 од 30.03.2020. године.

У складу са наведеним, обавештавамо вас:

- У први разред основне школе, за школску 2020/2021. годину биће уписана деца рођена од 1.3.2013. године до 28.2.2014. године.

- Уместо уписа, родитељима и другим законски заступницима ће од 1. априла 2020. године бити омогућено да електронским путем искажу интересовање за упис детета у одређену основну школу преко Портала еУправа, на сајту euprava.gov.rs (Исказивање интересовања за упис у основну школу)

- Родитељима који су преко ове услуге исказали интересовање за упис деце у први разред у ОШ „Милоје Васић“, биће по дефинисању уписа од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја, електронском поштом послата нотификација о датуму уписа у школу.

- На Порталу еУправа по дефинисању датума уписа у основну школу, родитељима/другим законским заступницима биће доступна услуга еЗаказивање термина за упис и тестирање.

Напомена: Родитељи и други законски заступници који нису у могућности да електронским путем искажу интересовање за упис детета преко портала еУправа, имаће могућност да то учине телефонским путем

уторком и петком на бројеве телефона062/8038-108   и   062/8038-114

у временском периоду од 10,00 часова до 12,00 часова.

 директор школе, Небојша Трифић с.р.

У среду, 8. јуна 2016. године, као што је и најављено, одржана је свечаност поводом проглашења најуспешнијих ученика Школе, Ђака генерације  и доделу награда и диплома „Вук Караџић”.

Свечаност је започела обраћањем директора.  Уследила је представа под називом „Од колевке па до гроба, најлепше је ђачко доба” у изведби ученика 5-4 и 6-3 под надзором учитељица Виолете Митровић и Милене Алексић. Програм су водиле ученице седмог разреда: Сара Гојковић, Анђела Вујанић, Николина Лазић и Луција Илић. Прозвани су сви ученици који су на најбољи могући начин представљали Школу на општинском, градском и републичком нивоу. Нарочито су истакнути добитници Вукове дипломе: СТЕФАН ШЕГРТ 8-1, УРОШ ЈОВАНОВИЋ 8-1 ‚ЂОРЂЕ ЂУРАН 8-2, ХРИСТИНА СТОЈКОВИЋ 8-2, ТЕОДОРА  КОШПЕНДА 8-3, МИЛИЦА РОМАНОВИЋ 8-3 и  МИЛАН СЕДЛАР 8-3.

У конкуренцији за Ђака генерације, међу добитницима Вукове дипломе, на основу свеукупног залагања из различитих предмета, и успеха на такмичењима од 5. до 8. разреда, најбоља је била НИКОЛИНА МИТОВ, ученица одељења 8-1.

Свечано проглашење завршено је музичким програмом за који је био задужен школски хор и проф. Огњен Марковић.

Честитамо НИКОЛИНИ и свим награђеним ученицима!

Списак награђених ученика можете преузети на 
SPISAK NAGRADJENIH UCENIKA SKOLSKE 2015-16 OS MILOJE VASIC

 

Још фотографија можете погледати на адреси:

https://www.facebook.com/os.miloje.vasic/

 

 

Print Friendly, PDF & Email