Школа по мери детета

 

Архиве
Превентивне активности за спречавање ширења инфекције
- Редовно прање руку, након употребе тоалета, пре и после одмора, пре и након узимања хране..
- Не додиривати очи, уста и нос неопраним рукама,
- Не размењивати храну и не користити исте чаше и флашице за воду,
- Употребљене папирне марамице и убрусе редовно одлагати у корпе за отпатке,
- Коришћење гелова за суво прање руку када није могуће опрати руке сапуном,
- Одложити прославе и дружења,
- Редовно одржавање личне хигијене.
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ БУДУЋИХ ПРВАКА

Упис деце у први разред основне школе, који традиционално почиње 1. априла, ове године ће, због актуелне ситуације и ванредног стања, почети касније и одвијаће се по новој процедури у складу са дописом Министарства просвете, науке и технолошког развоја број: 610-00-00297/2020-07 од 30.03.2020. године.

У складу са наведеним, обавештавамо вас:

- У први разред основне школе, за школску 2020/2021. годину биће уписана деца рођена од 1.3.2013. године до 28.2.2014. године.

- Уместо уписа, родитељима и другим законски заступницима ће од 1. априла 2020. године бити омогућено да електронским путем искажу интересовање за упис детета у одређену основну школу преко Портала еУправа, на сајту euprava.gov.rs (Исказивање интересовања за упис у основну школу)

- Родитељима који су преко ове услуге исказали интересовање за упис деце у први разред у ОШ „Милоје Васић“, биће по дефинисању уписа од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја, електронском поштом послата нотификација о датуму уписа у школу.

- На Порталу еУправа по дефинисању датума уписа у основну школу, родитељима/другим законским заступницима биће доступна услуга еЗаказивање термина за упис и тестирање.

Напомена: Родитељи и други законски заступници који нису у могућности да електронским путем искажу интересовање за упис детета преко портала еУправа, имаће могућност да то учине телефонским путем

уторком и петком на бројеве телефона062/8038-108   и   062/8038-114

у временском периоду од 10,00 часова до 12,00 часова.

 директор школе, Небојша Трифић с.р.

СРЦ ''Пионирски град'' за време зимског распуста реализовао је  Дечји зимски камп ''Мултирекреаспорт +'' који је био намењен деци београдских основних школа, са циљем да се деци понуди организовано и усмерено активно упражњавање њиховог слободног времена. 
Ради се о узрасту деце / од првог до четвртог разреда/  који је изузетно хиперактиван а још увек недовољно самосталан за индивидуалне, без пратње одраслих, одласке на неке активности у спортским центрима које се деци нуде. Због тога долази до неопходне потребе за програмима које је и СРЦ ''Пионирски град'' у форми Дневног кампа реализовао баш за овај узраст. На Камп су  ученици долазили  организовано, на добро припремљене и садржајно избалансиране радионице са првенственим циљем да се добро забаве, друже, социјализују и готово, за децу, неприметно упију нова знања и савладају одређене вештине. Обезбеђено је и пригодно освежење. Све активности су за ученике биле  бесплатне.

Смене су трајале  по три дана, и у свакој смени је било четири до пет група са око 20 ученика. 
По дневном распореду који је припремљен за сваку групу, деца знају када имају коју од радионица.
Свака активност има свој простор и програм се несметано реализује независио од временских услова. Понуђене активности биле су:

  • забавно - рекреативна радионица
  •  корективна гимнастика
  • полигонијада
  • борилачки спорт
  • фитнес и теретана и
  • слободне активности /zipp line, друштвене игре, пикадо, билијар.../

Ученици одељења 1/4 и учитељица Милена Алексић провели су овом приликом  три веома осмишљења и активна дана. Захваљујући великом труду ученика награђени су и дипломама за: 1. место у фитнес радионици, 2. место у забавно - рекреативној радионици, 3. место у полигонијади, 3. место у корективној гимнастици и и похвалом за најактивнију школу у борилачким вештинама.

Захваљујемо се професионалном тиму СРЦ ``Пионирски град`` на дивном дружењу. 

Више фотографија на страници:

https://www.facebook.com/pg/osmilojevasic/photos/?tab=album&album_id=2761595163932587

Print Friendly, PDF & Email