Дечја недеља 2022. – Дан здраве хране

Последњи дан обележавања Дечје недеље ученици  млађих разреда посветили су здравој храни.

Ученицима одељења 2/4  је најпре на занимљив начин уз помоћ презентације одржано предавање о здравој исхрани, правилном уносу намирница, о значају свакодневног уноса разноврсних намирница, као и последицама неправилне исхране. Након одржаних предавања уследио је низ различитих радионица. Ученици су састављали јеловник за један дан, цртали здрав ручак на тањиру, решавали забавне текстуалне математичке задатке и правили воће и поврће од пластелина.

Ученици одељења 3/3 утврдили су своје знање о правилној и редовној исхрани и њеној важности у расту и развоју сваког детета и човека. Организовали су заједнички доручак у својој учионици и уживали у здравом оброку и разним сланим и слатким ђаконијама које су са пуно љубави припремиле маме и баке. Деца су уживала у сваком залогају домаће хране, а са задовољством су угостили и ђаке других одељења који су дошли да се почасте.

У оквиру Дана здраве хране, ученици 4/2 су направили плакат на коме су истакли значај воћа и поврћа за правилан раст и развој. Потом су на часу правили од пластелина омиљено воће и поврће, након часа су конзумирали здраво воће.

Атмосферу са радионица можете погледати на адреси:

https://www.youtube.com/watch?v=CgSFld_7mpY