Школа по мери детета

 

Архиве
Превентивне активности за спречавање ширења инфекције
- Редовно прање руку, након употребе тоалета, пре и после одмора, пре и након узимања хране..
- Не додиривати очи, уста и нос неопраним рукама,
- Не размењивати храну и не користити исте чаше и флашице за воду,
- Употребљене папирне марамице и убрусе редовно одлагати у корпе за отпатке,
- Коришћење гелова за суво прање руку када није могуће опрати руке сапуном,
- Одложити прославе и дружења,
- Редовно одржавање личне хигијене.
УПИС ДЕЦЕ У ПРВИ РАЗРЕД  за школску 2020/2021. годину

УПИС ДЕЦЕ У ПРВИ РАЗРЕД  за школску 2020/21. годину почиње  01. априла.2020. године

У ПРВИ РАЗРЕД уписују се деца рођена ОД 1. МАРТА 2013. ДО 1. МАРТА 2014. ГОДИНЕ  

Према допису Министарства просвете, науке и технолошког развоја број: 610-00-00297/2020-07 од 30.03.2020. године упис деце у први разред врши се електронским путем. (преузми допис)

Родитељу/другом законском заступнику деце која су стасала за упис у први разред основне школе за школску 2020/2021. годину од 1.04.2020. године биће омогућено да електронским путем искажу интересовање за упис детета у одређену основну школу на територији Републике Србије преко Портала еУправа.

Родитељима који су преко ове услуге исказали интересовање, биће накнадно достављено обавештење о даљем поступку уписа деце у први разред основне школе.

директор школе, Небојша Трифић с.р.

Разнолики садржај током  Дечије недеље у нашој школи,  употпунила је и промоција  међушколског пројекта „Читалићи 2017“ .  Ученици 2/4 , 3/3, 4/1, 4/3 и 4/4 са својим учитељима су представили српске научнике, писце, сликаре, владаре, принцезе… Пригодним маскама и цитатима подсетили су публику, коју су чинили и Читалићи старијих разреда, на неизбрисив траг који су наши великани оставили српском народу.  Изложбом ликовних радова представљене су поједине личности, а чланови библиотечке секције су приредили пригодне паное, за које нам је материјал поклонила наставница  физике.

Програм развијања и неговања вештина читања и разумевање прочитаног и писано изражавање реализује се као:

  • Међушколски образовно-васпитни пројекат „Читалићи 2017.“
  • Такмичење у вештинама читање и разумевање прочитаног и писано изражавање „Читалићи кликераши“
  • Смотра читалаштва „Читалићи 2017.“

 

Ове године активности Читалића проширили смо и на остале категорије, па ћемо осим Креативаца, који израђују читалачке дневнике, имати Кликераше (раде тестове), Гласнике (промотери пројекта) и Веснике (категорија за наставнике).

Иако је ово тек други пут нашег учешћа у Пројекту, прошлогодишња прва награда ученице 3/3 Нађе Димитријевић и наградна путовања која Школа организује, највећи су подстерк нашим ученицима. Као потврда томе је чињеница да Читалиће наше школе у школској 2016/2017. години чини скоро СТОТИНУ ученика и десет учитеља и наставника, чеме се посебно дичимо. 

Print Friendly, PDF & Email