Школа по мери детета

 

Архиве
Превентивне активности за спречавање ширења инфекције
- Редовно прање руку, након употребе тоалета, пре и после одмора, пре и након узимања хране..
- Не додиривати очи, уста и нос неопраним рукама,
- Не размењивати храну и не користити исте чаше и флашице за воду,
- Употребљене папирне марамице и убрусе редовно одлагати у корпе за отпатке,
- Коришћење гелова за суво прање руку када није могуће опрати руке сапуном,
- Одложити прославе и дружења,
- Редовно одржавање личне хигијене.
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ БУДУЋИХ ПРВАКА

Упис деце у први разред основне школе, који традиционално почиње 1. априла, ове године ће, због актуелне ситуације и ванредног стања, почети касније и одвијаће се по новој процедури у складу са дописом Министарства просвете, науке и технолошког развоја број: 610-00-00297/2020-07 од 30.03.2020. године.

У складу са наведеним, обавештавамо вас:

- У први разред основне школе, за школску 2020/2021. годину биће уписана деца рођена од 1.3.2013. године до 28.2.2014. године.

- Уместо уписа, родитељима и другим законски заступницима ће од 1. априла 2020. године бити омогућено да електронским путем искажу интересовање за упис детета у одређену основну школу преко Портала еУправа, на сајту euprava.gov.rs (Исказивање интересовања за упис у основну школу)

- Родитељима који су преко ове услуге исказали интересовање за упис деце у први разред у ОШ „Милоје Васић“, биће по дефинисању уписа од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја, електронском поштом послата нотификација о датуму уписа у школу.

- На Порталу еУправа по дефинисању датума уписа у основну школу, родитељима/другим законским заступницима биће доступна услуга еЗаказивање термина за упис и тестирање.

Напомена: Родитељи и други законски заступници који нису у могућности да електронским путем искажу интересовање за упис детета преко портала еУправа, имаће могућност да то учине телефонским путем

уторком и петком на бројеве телефона062/8038-108   и   062/8038-114

у временском периоду од 10,00 часова до 12,00 часова.

 директор школе, Небојша Трифић с.р.

Разнолики садржај током  Дечије недеље у нашој школи,  употпунила је и промоција  међушколског пројекта „Читалићи 2017“ .  Ученици 2/4 , 3/3, 4/1, 4/3 и 4/4 са својим учитељима су представили српске научнике, писце, сликаре, владаре, принцезе… Пригодним маскама и цитатима подсетили су публику, коју су чинили и Читалићи старијих разреда, на неизбрисив траг који су наши великани оставили српском народу.  Изложбом ликовних радова представљене су поједине личности, а чланови библиотечке секције су приредили пригодне паное, за које нам је материјал поклонила наставница  физике.

Програм развијања и неговања вештина читања и разумевање прочитаног и писано изражавање реализује се као:

  • Међушколски образовно-васпитни пројекат „Читалићи 2017.“
  • Такмичење у вештинама читање и разумевање прочитаног и писано изражавање „Читалићи кликераши“
  • Смотра читалаштва „Читалићи 2017.“

 

Ове године активности Читалића проширили смо и на остале категорије, па ћемо осим Креативаца, који израђују читалачке дневнике, имати Кликераше (раде тестове), Гласнике (промотери пројекта) и Веснике (категорија за наставнике).

Иако је ово тек други пут нашег учешћа у Пројекту, прошлогодишња прва награда ученице 3/3 Нађе Димитријевић и наградна путовања која Школа организује, највећи су подстерк нашим ученицима. Као потврда томе је чињеница да Читалиће наше школе у школској 2016/2017. години чини скоро СТОТИНУ ученика и десет учитеља и наставника, чеме се посебно дичимо. 

Print Friendly, PDF & Email