Дечја недеља 2016.- „Читалићи 2017“

Разнолики садржај током  Дечије недеље у нашој школи,  употпунила је и промоција  међушколског пројекта „Читалићи 2017“ .  Ученици 2/4 , 3/3, 4/1, 4/3 и 4/4 са својим учитељима су представили српске научнике, писце, сликаре, владаре, принцезе… Пригодним маскама и цитатима подсетили су публику, коју су чинили и Читалићи старијих разреда, на неизбрисив траг који су наши великани оставили српском народу.  Изложбом ликовних радова представљене су поједине личности, а чланови библиотечке секције су приредили пригодне паное, за које нам је материјал поклонила наставница  физике.

Програм развијања и неговања вештина читања и разумевање прочитаног и писано изражавање реализује се као:

  • Међушколски образовно-васпитни пројекат „Читалићи 2017.“
  • Такмичење у вештинама читање и разумевање прочитаног и писано изражавање „Читалићи кликераши“
  • Смотра читалаштва „Читалићи 2017.“

 

Ове године активности Читалића проширили смо и на остале категорије, па ћемо осим Креативаца, који израђују читалачке дневнике, имати Кликераше (раде тестове), Гласнике (промотери пројекта) и Веснике (категорија за наставнике).

Иако је ово тек други пут нашег учешћа у Пројекту, прошлогодишња прва награда ученице 3/3 Нађе Димитријевић и наградна путовања која Школа организује, највећи су подстерк нашим ученицима. Као потврда томе је чињеница да Читалиће наше школе у школској 2016/2017. години чини скоро СТОТИНУ ученика и десет учитеља и наставника, чеме се посебно дичимо.