3.-7 октобар 2011. године

У ОШ „Милоје Васић“ већ другу годину ученици млађих разреда са својим учитељима обележавају на свечан начин међународну недељу детета.

Мото Дечје недеље  „Деце има разне, ал свако дете је личност. Разлике нису казне, у разликама је наша сличност“, указује на заједничко дечје одрастање, дружење све деце без обзира на психо- физичке могућности и на њихове различитости.

По нонвекцији дечјих права сви су равноправни.

  Првог дана је било најсвечаније. Уз присуство многобројних гостију и представника локалне самоуправе наступили су ученици са својим уметничким програмом везаним за екологију и њеном значају за живот свих нас, а посебно деце .

Приредба  „ Када би дрвеће ходало „. На креативан начин је осмишљен и реализован програм у коме су уживали гости и домаћини.

Другог дана је наша школа била велики биоскоп јер су се пројектовали дечји филмови о природи и о толеранцији међу вршњацима.

Трећег дана је било време за науку и  експерименте.

Ученици старијих разреда са својим професорима физике Душицом Ивановић, биологије Миљаном Ранитовић и хемије Љиљаном Спасојевић су изводили огледе како би најмлађи ученици схватили тај чаробни свет науке.

Четвртог дана су ученици одмерили снаге на спортском полигону у међуодељењским такмичењима спретности савладавања препрека. Био је то прави спортски спектакл. Професор физичког Јовица Каличанин је имао улогу судије, пратио такмичење и прогласио четири најуспешније екипе.

Петог дана организован је заједнички еколошки доручак . Здраве оброке су припремили родитељи а у холи су били  свечано аранжирани столови на којима су се налазили слатки , слани, укусни и здрави оброци. Гости су били родитељи, наставници и представници локалне самоуправе који су заједно са ученицима засадили три брезе у школском дворишту – поклон школи од локалне самоуправе.

Актив учитеља захваљује  свима који су помогли и подржали да Дечја недеља буде успешно обележена.

руководилац разредног већа
Милева Сарић