Школа по мери детета

 

Архиве
Превентивне активности за спречавање ширења инфекције
- Редовно прање руку, након употребе тоалета, пре и после одмора, пре и након узимања хране..
- Не додиривати очи, уста и нос неопраним рукама,
- Не размењивати храну и не користити исте чаше и флашице за воду,
- Употребљене папирне марамице и убрусе редовно одлагати у корпе за отпатке,
- Коришћење гелова за суво прање руку када није могуће опрати руке сапуном,
- Одложити прославе и дружења,
- Редовно одржавање личне хигијене.
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ БУДУЋИХ ПРВАКА

Упис деце у први разред основне школе, који традиционално почиње 1. априла, ове године ће, због актуелне ситуације и ванредног стања, почети касније и одвијаће се по новој процедури у складу са дописом Министарства просвете, науке и технолошког развоја број: 610-00-00297/2020-07 од 30.03.2020. године.

У складу са наведеним, обавештавамо вас:

- У први разред основне школе, за школску 2020/2021. годину биће уписана деца рођена од 1.3.2013. године до 28.2.2014. године.

- Уместо уписа, родитељима и другим законски заступницима ће од 1. априла 2020. године бити омогућено да електронским путем искажу интересовање за упис детета у одређену основну школу преко Портала еУправа, на сајту euprava.gov.rs (Исказивање интересовања за упис у основну школу)

- Родитељима који су преко ове услуге исказали интересовање за упис деце у први разред у ОШ „Милоје Васић“, биће по дефинисању уписа од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја, електронском поштом послата нотификација о датуму уписа у школу.

- На Порталу еУправа по дефинисању датума уписа у основну школу, родитељима/другим законским заступницима биће доступна услуга еЗаказивање термина за упис и тестирање.

Напомена: Родитељи и други законски заступници који нису у могућности да електронским путем искажу интересовање за упис детета преко портала еУправа, имаће могућност да то учине телефонским путем

уторком и петком на бројеве телефона062/8038-108   и   062/8038-114

у временском периоду од 10,00 часова до 12,00 часова.

 директор школе, Небојша Трифић с.р.

3.-7 октобар 2011. године

У ОШ „Милоје Васић” већ другу годину ученици млађих разреда са својим учитељима обележавају на свечан начин међународну недељу детета.

Мото Дечје недеље  „Деце има разне, ал свако дете је личност. Разлике нису казне, у разликама је наша сличност“, указује на заједничко дечје одрастање, дружење све деце без обзира на психо- физичке могућности и на њихове различитости.

По нонвекцији дечјих права сви су равноправни.

  Првог дана је било најсвечаније. Уз присуство многобројних гостију и представника локалне самоуправе наступили су ученици са својим уметничким програмом везаним за екологију и њеном значају за живот свих нас, а посебно деце .

Приредба  „ Када би дрвеће ходало „. На креативан начин је осмишљен и реализован програм у коме су уживали гости и домаћини.

Другог дана је наша школа била велики биоскоп јер су се пројектовали дечји филмови о природи и о толеранцији међу вршњацима.

Трећег дана је било време за науку и  експерименте.

Ученици старијих разреда са својим професорима физике Душицом Ивановић, биологије Миљаном Ранитовић и хемије Љиљаном Спасојевић су изводили огледе како би најмлађи ученици схватили тај чаробни свет науке.

Четвртог дана су ученици одмерили снаге на спортском полигону у међуодељењским такмичењима спретности савладавања препрека. Био је то прави спортски спектакл. Професор физичког Јовица Каличанин је имао улогу судије, пратио такмичење и прогласио четири најуспешније екипе.

Петог дана организован је заједнички еколошки доручак . Здраве оброке су припремили родитељи а у холи су били  свечано аранжирани столови на којима су се налазили слатки , слани, укусни и здрави оброци. Гости су били родитељи, наставници и представници локалне самоуправе који су заједно са ученицима засадили три брезе у школском дворишту - поклон школи од локалне самоуправе.

Актив учитеља захваљује  свима који су помогли и подржали да Дечја недеља буде успешно обележена.

руководилац разредног већа
Милева Сарић

 

Дан екологије

Дан спорта

 

Дан здраве хране

Време за науку

Print Friendly, PDF & Email