Дечија недеља 2021. – Креативни дан

Трећег дана Дечије недеље, одељење 1-2 је своју креативност приказало кроз експеримент, у коме су као резултат добили популарни „слајм“. Мешање разних састојака ученици су употребили даље и користили у игри препознавања скривених слова. Читав разред уживао је у овом међусобном необичном споју. Други део радионице је био ликовни кутак, где су  техником темпере осликавали пријањајућу фолију. Провидан материјал испунили су дечји радови и сплет необичних боја. Осмеси ученика током рада и похвале добијене од другара из осталих одељења учинили су овај дан посебним.

Трећег дана Дечје недеље у одељењу 2- 3 одржана је креативна радионица. Ученици су по својој вољи и жељи израђивали различите реквизите за сликање уз које су њихове фотографије биле занимљивије, интересантније, а време проведено у учионици испуњено смехом и забавом. Посебно се захваљујемо старијим другарицама, Ањи, Ани, Милици, Невени и Софији, ученицама одељења 6-3, које су нам пружиле помоћ и подршку у изради реквизита. Оне су се радо одазвале нашем позиву и нису криле своје одушевљење што су провеле време са нама на креативан и забаван начин.

Ученици одељења 3-4 посетили су ученике првог разреда и извели су луткарску представу „Пустолов“. Адаптирани текст аутора Владимира Андрића уприличен је у част преминулог глумца Ланета Гутовића, који је тумачио Пустолова у веома омиљеној дечијој телевизијској серији.

Ученици 4-1 су у оквиру Креативног дана цртали и писали на тему “ Дете је дете да га волите и разумете“. Ученици Стефан Стојановић и Александар Вујанић су свако према својим афинитетима и склоностима одговорили на задату тему.

У оквиру Креативног дана у Дечјој недељи, ученици  одељења 4/3су отпочели са реализацијом пројекта  „Упознај филантропију“, који финансира Фондација Ана и Владе Дивац.
Одржана је радионица чија је тема Помоћ и сарадња. Ученици су активно учествовали у раду. Цртали су и описивали неки догађај у коме су чланови своје породице помогли једни другима.Научили су шта је филантропија и да се заснива на несебичности. Направили су плакат са предлозима како можемо да помогнемо другима. Били су веома креативни, и одлучни да ће и они постати филантропи.