Школа по мери детета

 

Архиве
Превентивне активности за спречавање ширења инфекције
- Редовно прање руку, након употребе тоалета, пре и после одмора, пре и након узимања хране..
- Не додиривати очи, уста и нос неопраним рукама,
- Не размењивати храну и не користити исте чаше и флашице за воду,
- Употребљене папирне марамице и убрусе редовно одлагати у корпе за отпатке,
- Коришћење гелова за суво прање руку када није могуће опрати руке сапуном,
- Одложити прославе и дружења,
- Редовно одржавање личне хигијене.

SAS_5689Прослава Дана Светог Саве у нашој школи била је заиста весела, нарочито због тога што су у прослави учествовали и ученици.

Директор је са представницима запослених у школи и представницима Ученичког парламента домаћински дочекао званице, понудивши их житом. Уприличена је приредба која је била и забавног и едукативног карактера.

Програм је почео познатим звуцима Химне Светом Сави. Сечење колача пропратили су умилни гласићи ученика који су са вероучитељем научили и отпевали Тропар Светом Сави. Директор је поздравио све присутне и честитао славу. Затим се ученица 1/3, Сара Бојанов, рецитацијом „Поздрав“ представила публици. Ученици 5/3 премијерно су извели драмски текст „Предање о Светом Сави“ на богато украшеној сцени. Лани награђени глумци под вођством проф. Виолете Митровић извели су представу успевши да насмеју све присутне од најмлађих до најстаријих. Поред смеха овај драмски текст нам пружа критички осврт на све већу отуђеност родитеља од деце и заблуде и изговоре којим уљујкујемо родитељску савест. Дијалог између деде и унука даје нам и неку врсту одговора како да пронађемо више времена за укућане. На врло интересантан начин, вешто заобилазећи општа места и укрштајући народни и књижевно-историјски дискурс, приказан је живот и значај Светог Саве. Посебно је пријало видети како реферат о Светом Сави, који је ученик требало да напише као казну, уз праву мотивацију постаје прилика да се освоји трајно знање истраживачким радом.
Ученик 1/3, Арсеније Остојић, заокружио је програм приредбе у целину зналачки отпевавши песму „Знаш ли ко те љуби силно“ уз пратеће вокале својих другарица из одељења. У име учесника приредбе ученица Ива Миленковић честитала је присутнима славу и захвалила на пажњи.
У реализацији приредбе, поред професорке разредне наставе Виолете Митровић, учествовали су и: Душица Рађеновић, Јелена Марјановић, Бранислав Марјановић, Милена Алексић и Наталија Милчић.

Хвала свима који су својим присуством увеличали наше славље. Посебну захвалност дугујемо господину Саши Чаприћу, који је овом приликом библиотеци поклонио 80 књига.

Print Friendly, PDF & Email