Школа по мери детета

 

Архиве
Превентивне активности за спречавање ширења инфекције
- Редовно прање руку, након употребе тоалета, пре и после одмора, пре и након узимања хране..
- Не додиривати очи, уста и нос неопраним рукама,
- Не размењивати храну и не користити исте чаше и флашице за воду,
- Употребљене папирне марамице и убрусе редовно одлагати у корпе за отпатке,
- Коришћење гелова за суво прање руку када није могуће опрати руке сапуном,
- Одложити прославе и дружења,
- Редовно одржавање личне хигијене.
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ БУДУЋИХ ПРВАКА

Упис деце у први разред основне школе, који традиционално почиње 1. априла, ове године ће, због актуелне ситуације и ванредног стања, почети касније и одвијаће се по новој процедури у складу са дописом Министарства просвете, науке и технолошког развоја број: 610-00-00297/2020-07 од 30.03.2020. године.

У складу са наведеним, обавештавамо вас:

- У први разред основне школе, за школску 2020/2021. годину биће уписана деца рођена од 1.3.2013. године до 28.2.2014. године.

- Уместо уписа, родитељима и другим законски заступницима ће од 1. априла 2020. године бити омогућено да електронским путем искажу интересовање за упис детета у одређену основну школу преко Портала еУправа, на сајту euprava.gov.rs (Исказивање интересовања за упис у основну школу)

- Родитељима који су преко ове услуге исказали интересовање за упис деце у први разред у ОШ „Милоје Васић“, биће по дефинисању уписа од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја, електронском поштом послата нотификација о датуму уписа у школу.

- На Порталу еУправа по дефинисању датума уписа у основну школу, родитељима/другим законским заступницима биће доступна услуга еЗаказивање термина за упис и тестирање.

Напомена: Родитељи и други законски заступници који нису у могућности да електронским путем искажу интересовање за упис детета преко портала еУправа, имаће могућност да то учине телефонским путем

уторком и петком на бројеве телефона062/8038-108   и   062/8038-114

у временском периоду од 10,00 часова до 12,00 часова.

 директор школе, Небојша Трифић с.р.

У среду, 31. маја 2017. године, у свечаној сали ОШ „Алекса Шантић“ одржан је Годишњи концерт ученика музичке школе. Сала дубке пуна публике која жељно ишчекује наступ наших младих виртуоза.

Трема навелико присутна, врућина и спарина додатно утичу да се нашим извођачима зноје руке… све је то нормалан процес у савладавању треме при јавном наступу. Лепо сређени, дотерани – посебно наше принцезе, чекају свој ред за наступ. Музицирали су следећи ученици: Лара Каблар, Марија Марковић, Сара Димитријевић, Нина Петровић, Татјана Пејица, Сергеј Митровић, Дамјан Јошић, Анастасија Бенић, Тијана Илић, Мила Ђорђевић и Алекса Ресановић – клавир; Јања Миленковић, Стефан Томић, Мартин Јездић, Сара Стевановић, Иван Јелић, Викторија Матић, Михајло Карановић, Матија Филиповић, Лазар Павловић и Тијана Станојевић – гитара; Ангелина Бенић, Јована Ранђеловић, Стефан Вукашиновић, Исидора Ђорђевић, Виктор Трмчић, Михајло Миланов и Теодора Трмчић – хармоника. Завршне тачке овог дивног концерта обележили су наступи камерних дуа и траи на хармоници, гитари и клавиру.

Овај концерт је обележио и завршетак прве генерације музичке школе – испратили смо ученике завршног, 6. разреда. Такође, јавно је похваљен и истакнут Матија Филиповић, ученик 2. разреда гитаре, који је освојио 1. награду на недавно одржаном такмичењу „Меморијал Аца Панић“.

Наступе наших ученика пропратили су громогласни аплаузи и понеке овације, јер су деца показала колико су за 10 месеци напредовали и какве су музичке вештине стекли. Сада нам свима предстоји распуст, одмор и разбибрига, па од септембра крећемо у нове победе!

Драган Станојевић

https://www.akord-music.org.rs/

Print Friendly, PDF & Email