Школа по мери детета

 

Архиве
Превентивне активности за спречавање ширења инфекције
- Редовно прање руку, након употребе тоалета, пре и после одмора, пре и након узимања хране..
- Не додиривати очи, уста и нос неопраним рукама,
- Не размењивати храну и не користити исте чаше и флашице за воду,
- Употребљене папирне марамице и убрусе редовно одлагати у корпе за отпатке,
- Коришћење гелова за суво прање руку када није могуће опрати руке сапуном,
- Одложити прославе и дружења,
- Редовно одржавање личне хигијене.
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ БУДУЋИХ ПРВАКА

Упис деце у први разред основне школе, који традиционално почиње 1. априла, ове године ће, због актуелне ситуације и ванредног стања, почети касније и одвијаће се по новој процедури у складу са дописом Министарства просвете, науке и технолошког развоја број: 610-00-00297/2020-07 од 30.03.2020. године.

У складу са наведеним, обавештавамо вас:

- У први разред основне школе, за школску 2020/2021. годину биће уписана деца рођена од 1.3.2013. године до 28.2.2014. године.

- Уместо уписа, родитељима и другим законски заступницима ће од 1. априла 2020. године бити омогућено да електронским путем искажу интересовање за упис детета у одређену основну школу преко Портала еУправа, на сајту euprava.gov.rs (Исказивање интересовања за упис у основну школу)

- Родитељима који су преко ове услуге исказали интересовање за упис деце у први разред у ОШ „Милоје Васић“, биће по дефинисању уписа од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја, електронском поштом послата нотификација о датуму уписа у школу.

- На Порталу еУправа по дефинисању датума уписа у основну школу, родитељима/другим законским заступницима биће доступна услуга еЗаказивање термина за упис и тестирање.

Напомена: Родитељи и други законски заступници који нису у могућности да електронским путем искажу интересовање за упис детета преко портала еУправа, имаће могућност да то учине телефонским путем

уторком и петком на бројеве телефона062/8038-108   и   062/8038-114

у временском периоду од 10,00 часова до 12,00 часова.

 директор школе, Небојша Трифић с.р.

У понедељак, 23. априла 2018. године, ученици одељења 3-4 су са учитељицом Миленом Алексић посетили позориште Мадленијанум у Земуну. Присуствовали су опери Чаробна фрула. Дело је преуређено и намењено најмлађој публици. 

Садржај опере  има неколико „прича у причи“, а у својој суштини је фантастичан, бајковит и представља сукоб добра и зла. Два света, подземни свет мрака представља зла Краљица ноћи, а свет светлости, правде и доброте Сарастро. Око принца Тамина боре се два света и после многих искушења , превладава свет сунца и он напушта подземни свет и завређује руку Памине. Припрости наивни свет обичних „малих“ људи представљен је у лику Таминовог сталног пратиоца, птичара Папагена. Зла Краљица ноћи жели да се домогне чаробне фруле која има магичну моћ и жели да њоме покори свет. Чаробна фрула за многе је симбол снаге саме музике и музичке уметности. Међутим, свет зла и таме пропада, а светлост надвладава и магична моћ чаробне фруле се користи на радост и за срећу свих.

Певају се главне арије и ансамбли. Посебно су карактеристичне арије Краљице ноћи које пева колоратурни сопран, а познате су и арије Тамина, Памине, као и Папагена и Папагене. Изузетност и свежина ове музике су очарали слушаоце широм света, тако да Чаробна фрула представља једну од најчешће извођених опера у целом оперском репертоару и у свим светским оперским кућама.

Увођењем деце у оперску уметност кроз комични либрето где у једној необичној љубавној причи добро побеђује зло, стварамо нову генерацију оперске публике. 

Ученицима је пружен незабораван доживљај који ће сигурно унапредити њихову личност.

Print Friendly, PDF & Email