Школа по мери детета

 

Архиве
Превентивне активности за спречавање ширења инфекције
- Редовно прање руку, након употребе тоалета, пре и после одмора, пре и након узимања хране..
- Не додиривати очи, уста и нос неопраним рукама,
- Не размењивати храну и не користити исте чаше и флашице за воду,
- Употребљене папирне марамице и убрусе редовно одлагати у корпе за отпатке,
- Коришћење гелова за суво прање руку када није могуће опрати руке сапуном,
- Одложити прославе и дружења,
- Редовно одржавање личне хигијене.

На почетку нешто слатко у одељењу III-3  ОШ „Милоје Васић“.
На часу Народне традиције, обрађивали смо занат посластичара. Посластичари су израђивали разне врсте колача-торте, баклаве, тулумбе… У посластичарницама су се могли наћи и освежавајући напици: лимунада, боза и кабеза. КАКО СЕ ПРАВИ ЛИМУНАДА?

Док је учитељица секла лимун, ученици су прали руке, при чему се указује на важност одржавања хигијене у занатским радионицама које се баве производњом прехрамбених артикала. Цедили су лимун и сипали сок у чаше, додавали шећер и воду, мешали сламчицама.

Уз освежавајући напитак договарали су се о будућим активностима, посетама занатлија у школу, ученика код занатлија.