Школа по мери детета

 

Архиве
Превентивне активности за спречавање ширења инфекције
- Редовно прање руку, након употребе тоалета, пре и после одмора, пре и након узимања хране..
- Не додиривати очи, уста и нос неопраним рукама,
- Не размењивати храну и не користити исте чаше и флашице за воду,
- Употребљене папирне марамице и убрусе редовно одлагати у корпе за отпатке,
- Коришћење гелова за суво прање руку када није могуће опрати руке сапуном,
- Одложити прославе и дружења,
- Редовно одржавање личне хигијене.
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ БУДУЋИХ ПРВАКА

Упис деце у први разред основне школе, који традиционално почиње 1. априла, ове године ће, због актуелне ситуације и ванредног стања, почети касније и одвијаће се по новој процедури у складу са дописом Министарства просвете, науке и технолошког развоја број: 610-00-00297/2020-07 од 30.03.2020. године.

У складу са наведеним, обавештавамо вас:

- У први разред основне школе, за школску 2020/2021. годину биће уписана деца рођена од 1.3.2013. године до 28.2.2014. године.

- Уместо уписа, родитељима и другим законски заступницима ће од 1. априла 2020. године бити омогућено да електронским путем искажу интересовање за упис детета у одређену основну школу преко Портала еУправа, на сајту euprava.gov.rs (Исказивање интересовања за упис у основну школу)

- Родитељима који су преко ове услуге исказали интересовање за упис деце у први разред у ОШ „Милоје Васић“, биће по дефинисању уписа од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја, електронском поштом послата нотификација о датуму уписа у школу.

- На Порталу еУправа по дефинисању датума уписа у основну школу, родитељима/другим законским заступницима биће доступна услуга еЗаказивање термина за упис и тестирање.

Напомена: Родитељи и други законски заступници који нису у могућности да електронским путем искажу интересовање за упис детета преко портала еУправа, имаће могућност да то учине телефонским путем

уторком и петком на бројеве телефона062/8038-108   и   062/8038-114

у временском периоду од 10,00 часова до 12,00 часова.

 директор школе, Небојша Трифић с.р.

Народна традиција у трећем разреду

На почетку нешто слатко у одељењу III-3 ОШ \„Милоје Васић\”. На часу Народне традиције, обрађивали смо занат посластичара. Посластичари су израђивали разне врсте колача-торте, баклаве, тулумбе… У посластичарницама су се могли наћи и освежавајући напици: лимунада, боза и кабеза. КАКО СЕ ПРАВИ ЛИМУНАДА? Док је учитељица секла лимун, ученици су прали руке, при чему се указује на важност одржавања хигијене у занатским радионицама које се баве производњом прехрамбених артикала. Цедили су лимун и сипали сок у чаше, додавали шећер и воду, мешали сламчицама. Уз освежавајући напитак договарали су се о будућим активностима, посетама занатлија у школу, ученика код занатлија.

Дечја недеља 2012.

Ученици су пригодним програмом означили почетак дечје недеље 2012. године.

Дани Науке 2012.

У среду 03.9.2012. године у оквиру Дечје недеље одржана је манифестација под називом Чаробни свет науке. Циљ манифестације је био промовисање науке кроз презентацију бројних експеримената и ученичких радова. Једноставни али и необични експерименти које је припремило тридесетак ученика шестог, седмог и осмог разреда и представили их млађим ученицима са жељом да им приближе физику,хемију,биологију,технику…

Имамо циљ - дођите на старт

Четвртог октобра 2012. године ученици млађих разреда учествовали су у „Трци за срећније детињство“ у организацији Црвеног крста. Трка је имала хуманитарни карактер. Победницима су уручене дипломе и пригодне награде, а свим ученсницима Организациони одбор Црвног крста општине Гроцка, захваљују на учешћу.

Дан здраве хране

У оквиру Дечје недеље, петак, 5. октобар, посвећен је здравој храни. Маме, баке, тетке и стрине припремиле су разне ђаконије, традиционална пецива од интегралног брашна. Деца су се уз одличну ужину лепо дружила и штотшта научила.

Поезија и здрава вода

Поводом Дечје недеље, другог дана, ученици III и IV разреда дружили су се са песником Бојананом Љубеновићем. Ученицима I и II разреда о здравој и чистој води, као и потреби заштите вода говорили су Марија и Зоран, представници Водовода.

Настава у природи - Копаоник, Панчићев врх

\„Освајање\” Панчићевог врха

Концерт за Анђелу

КУД „Болеч“ је организовало концерт са великим бројем учесника и ансамблима свих узраста. Сва прикупљена средства намењена су искључиво као подршка Анђелиној породици да се омогући лекарска интервенција и Анђелино лечење по етапама. Са великим задовољством истичемо изузетно добар одзив наших суграђана и родитеља где смо прикупили значајан износ у висини од 360.000, 00 динара и донацију СО гроцка у висини од 100.000, 00 динара.

Print Friendly, PDF & Email