Школа по мери детета

 

Архиве

Сваке године нас у ово време, пред  најлепши и најрадоснији  хришћански празник, обузме  неко посебно осећање, велика радост и жеља  да наша  Ускршња јаја  буду најлепша, по нечему посебна.

Ученици 4- 3 су ове године украшавали јаја, за њих новом, али занимљивом декупаж техником. Осмеси на њиховим лицима током и након завршеног рада говоре о томе колико су уживали и са колико воље и елана су радили на овом задатку.

 Да бисте и ви могли  да направите оваква мала уметничка дела, они су вам отрили малу тајну њиховог заната.

Потребно је:

  • –  кувана јаја за украшавање
  • – једно свеже јаје
  • – салвете са украсним мотивима
  • – маказе
  • – четкица

Поступак:
Јаја за украшавање добро скувати. Једно јаје умутити у мањој чинији. Изабрати мотиве са салвета, исећи их и пажљиво раздвојити слојеве салвета. Користи се само један слој салвете на коме се налази мотив. Салвету прислонити на кувано јаје, четкицом намоченом у умућено јаје пажљиво прелазити преко салвете, док се она не залепи.

Пробајте и ви!

Срећан Ускрс желе вам ученици 4 – 3.

А неки ученици јаја су бојили темпера бојама.

Print Friendly, PDF & Email