Школа по мери детета

 

Архиве

На почетку нешто слатко у одељењу III-3  ОШ „Милоје Васић“.
На часу Народне традиције, обрађивали смо занат посластичара. Посластичари су израђивали разне врсте колача-торте, баклаве, тулумбе… У посластичарницама су се могли наћи и освежавајући напици: лимунада, боза и кабеза. КАКО СЕ ПРАВИ ЛИМУНАДА?

Док је учитељица секла лимун, ученици су прали руке, при чему се указује на важност одржавања хигијене у занатским радионицама које се баве производњом прехрамбених артикала. Цедили су лимун и сипали сок у чаше, додавали шећер и воду, мешали сламчицама.

Уз освежавајући напитак договарали су се о будућим активностима, посетама занатлија у школу, ученика код занатлија.

Print Friendly, PDF & Email